DU ER HER : dk flag
flag
registerELSK DIN EGOING ELCYKEL - REGISTRÉR NU!

Få nyttige og vigtige informationer vedr. din Kildemoes EGOING elcykel direkte på mail. Registrér din  EGOING elcykel her >

forlæng din køredistance

Vi har angivet nogle rækkevidder for vores elcykler - se de forskellige distance skemaer i afsnittet om BATTERIER under ELCYKEL GUIDE. Rækkevidden er baseret på batteriets kapacitet, motorsystem og valgt hjælpeniveau under kørsel.

Men der er mange andre faktorer, der spiller ind på elcyklens rækkevidde og som du selv kan prøve at ændre lidt på, hvis du ønsker at forlænge din køredistance.

img
img
Vind og Vejr

Det kan være lidt svært at lave om på vejrudsigten. Men du kan prøve at være opmærksom på hvilket vejr, du cykler i.

Det kan være, du synes din distance ikke er så lang en dag og at det tilfældigvis falder sammen med en dag, hvor det er rigtig koldt. Lave temperaturer kan nemlig nedsætte batteriets ydeevne. 

Det kan også være, at du har cyklet hele turen i stiv modvind og at motoren derfor har ydet lidt ekstra hjælp i forhold til normalt, hvilket også kan nedsætte den samlede distance.

By, land, bakker og sand

Vejens beskaffenhed (altså om den er ujævn, eller om det grus eller asfalt) betyder også rigtig meget for hvor langt, du kan køre på en opladning. Så kører du mest på stier og grusveje, kan du prøve at tage en længere tur på asfalteret vej og se, om ikke det forbedrer rækkevidden.

Bykørsel, hvor man har hyppige stop og start, mange nedbremsninger og lignende, kan også nedsætte den samlede distance, og det er også noget du kan prøve at teste selv. Kør en tur ud af byens stress og jag - og nyd naturen.
 

HJÆLPENIVEAU

Du vil som hovedregel kunne køre en længere distance, hvis du kører i det laveste hjælpeniveau, i forhold til at køre i højeste hjælpeniveau. Jo længere tid du kører i højeste hjælpeniveau - jo kortere bliver den samlede distance på en opladning.


BATTERI

Hvis dit batteri er 100% opladet, vil du opnå optimal distance. Bemærk, at slid på batteriet og batteriets alder har indvirkning på ydeevnen og dermed også på rækkevidden.

 

Du kan prøve at stabilisere cellerne i dit batteri ved at oplade det i 24 timer, se afsnit om FORLÆNG BATTERIETS LEVETID.

img
img
totalvægt

Jo mere vægt, der er på cyklen, jo kortere bliver rækkevidden, da der skal bruges flere kræfter på at hjælpe et tungere læs op ad bakken.


Hvis du synes, din cykel ikke kører langt nok på en opladning, kan du prøve at køre en tur uden for stor oppakning af indkøbsvarer, eller kør en tur uden et barn i cykelstolen på bagagebæreren. Alt det sammenlagt med din egen vægt spiller ind på rækkevidden. Jo højere totalvægt des kortere distance.

INSPIRATIONSFILM

Se filmen og bliv inspireret til et helt nyt og mere ubesværet liv på vejene. Se mere her